miercuri, 9 martie 2016

In luna martie ANOFM demareaza un numar un numar de 171 programe de formare profesionala

Potrivit unui comunicat de presa al ANOFM, un numar de 171 programe de formare profesionala vor începe în luna martie 2016, la nivel national.
3.252 de persoane vor putea participa la cursurile gratuite organizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, în luna martie 2016.

Programele de formare profesionala cu cele mai multe locuri disponibile vizeaza calificari precum:

·     
lucrator în comert (281),
·      bucatar (227),
·      operator introducere, validare si prelucrare date (190),
·      instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze (158),
·      contabil (151),
·      frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist (146),
·      manichiurist, pedichiurist (190),
·      agent de securitate (118),
·      ospatar (chelner) vânzator în unitati de alimentatie (112),
·      lucrator în structuri pentru constructii (105).

Cei mai multi participanti se preconizeaza în judetele Brasov (210 de persoane), Bihor (176 de persoane), Hunedoara (168 persoane), Mures (168 persoane) si Covasna (112 persoane).

Pentru detalii, cei interesati se pot adresa agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca în a carei raza au domicliul sau resedinta sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro la sectiunea Formare profesionala.

Potrivit legislatoiei actuale somerii, absolventii, refugiatii, strainii care au lucrat în România, persoanele care nu au putut ocupa un loc de munca dupa repatriere sau detentie, precum si persoanele care desfãsoarã activitãti în mediul rural si nu realizeazã venituri lunare sau realizeazã venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referintã în vigoare si care sunt înregistrate la agentiile pentru ocuparea fortei de muncã beneficiazã, în mod gratuit, de servicii de formare profesionalã.

Serviciile de formare profesionalã se asigurã, gratuit, la cererea persoanelor angajate, cu acordul angajatorului, sau la cererea angajatorului, si pentru persoanele aflate în urmãtoarele situatii:
a) au reluat activitatea ca urmare a încetãrii concediului pentru cresterea copilului pâna la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
b) au reluat activitatea dupã satisfacerea stagiului militar;
c) au reluat activitatea ca urmare a recuperarii capacitatii de munca dupa pensionarea pentru invaliditate.

Prevederile de mai sus se aplicã în cazul în care cererea este formulatã în termen de 12 luni de la data reluãrii activitãtii persoanelor, o singurã datã pentru fiecare situatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu